Belastbaarheidsonderzoek
Wat is een belastbaarheidsonderzoek?
Vanuit het belastbaarheidsonderzoek stelt de arbeidsdeskundige van Re-trac goed werk samen met een arts vast welke fysieke en/of psychische beperkingen iemand ten aanzien van werk heeft. Het belastbaarheidsonderzoek bestaat uit een medisch, arbeidsdeskundig en eventueel een psychologisch onderzoek.
Wanneer in te zetten?
Het belastbaarheidsonderzoek wordt bijvoorbeeld door gemeenten ingezet voor klanten met een Participatiewet-uitkering (bijstand). Dit om te toetsen of zij in aanmerking komen voor een re-integratietraject.
Het resultaat
Het belastbaarheidsonderzoek geeft:
- Een uitgebreide, heldere rapportage. Hierin staat of er sprake is van een beperking van de mogelijkheden om te functioneren. Dit als rechtstreeks en medisch objectief vast te stellen gevolg van ziekte of beperking;
- Een gedegen advies over welke mogelijkheden de klant heeft om duurzaam te functioneren op het gebied van arbeid en hoe deze mogelijkheden kunnen worden geobjectiveerd en geoptimaliseerd;
- Zoveel mogelijk draagvlak bij de klant voor de conclusie van het rapport.
De werkwijze
Na aanmelding (door opdrachtgever) benadert de arbeidsdeskundige van Re-trac goed werk de klant telefonisch. We nodigen de klant uit voor een medisch gesprek met de verzekeringsarts en ook voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Deze twee afspraken vinden zo kort mogelijk na elkaar plaats. Het liefst bij de klant thuis of op het kantoor van Re-trac goed werk (in Maasbree of in Venray).
Na beide onderzoeken worden de resultaten in een rapportage verwerkt. Deze resultaten worden vervolgens met de klant besproken. Tot slot wordt de rapportage verstuurd naar de opdrachtgever van de klant. Het gehele traject heeft een maximale doorlooptijd van vier weken.
Meer weten?
Wil je graag meer weten over belastbaarheidsonderzoek of wil je een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze werkwijze
Contact opnemenPersoonlijk – Focus op talenten en mogelijkheden – Doen wat nodig is
De coach van Re-trac gaat altijd eerst met jou in gesprek om te ontdekken of er een klik is. Het is belangrijk dat jij hier een goed gevoel bij hebt, zodat je met vertrouwen het traject kunt starten.
We stemmen het traject af op wat jij wil bereiken en wat jij daarvoor nodig hebt. Iedereen is namelijk anders en ook iedere situatie is anders. Vragen zoals ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ staan centraal.
We coachen op een respectvolle manier en gaan daarbij uit van gelijkwaardigheid. We zijn open, zonder oordeel, maar ook kritisch en eerlijk. Samen met de coach van Re-trac ga je op zoek naar werk dat bij je past, waar je enthousiast over bent en dat een toekomst biedt. We maken gebruik van ons grote netwerk van de regionale arbeidsmarkt en van onze kennis op het gebied van wet- en regelgeving. Onze coaches zetten altijd die ene stap extra om het doel te bereiken.
Re-trac goed werk: samen werken aan een resultaat voor iedereen.