Het team

Wij geloven dat iedereen op een volwaardige manier mee kan doen in de samenleving, ongeacht je achtergrond, leeftijd, talenten of uitdagingen. Soms lukt dit door omstandigheden niet meer zelfstandig, dan bieden wij een steuntje in de rug.


We werken in een klein team waardoor we snel en flexibel kunnen reageren op vragen van klanten en opdrachtgevers. We zijn er voor iedereen! Zowel voor klanten met een kleine als met een grote hulpvraag.


We hebben coaches in huis met diverse specialisaties. Hiermee zijn we in staat om bij uiteenlopende hulpvragen ondersteuning te bieden. Onze expertise ligt bij o.a. niet-aangeboren hersenletsel (NAH), diverse psychische problematiek en bij lichamelijke of licht verstandelijke beperkingen. 


De coaches van Re-trac werken onderling samen én zoeken de verbinding met netwerkpartners. Samen bereik je meer dan alleen! We gaan uit van zoveel mogelijk eigen kracht, maar zetten altijd die ene stap extra om ons doel te bereiken. Wij gaan voor je beste ik!   

Neem contact op

Ruud Wijnhoven

Functie: Ambulant begeleider (Wmo) / coach


Mijn naam is Ruud. In 2012 heb ik de Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Ik heb 5,5 jaar gewerkt in de 24-uurs zorg voor mensen met een meervoudige beperking en gedragsproblematieken. Vervolgens heb ik 6 jaar gewerkt als ambulant begeleider. Gedurende deze periode heb ik mij gespecialiseerd in mensen met autisme, AD(H)D, Jeugd en Volwassenen. In de tussentijd rondde ik de opleiding oudergericht samenwerken af.


Ik heb lang gezocht naar waar mijn passie en kwaliteiten liggen. Uiteindelijk kwam ik uit bij het bieden van zorg en ondersteuning. Ik vind het fijn om mensen op weg te helpen die dat om verschillende redenen, op dat moment, niet lukt. Het geeft mij veel voldoening als ik zie dat ik deze mensen verder kan helpen.


In mijn ondersteuning ga ik naast de cliënt staan. Ik probeer een band te creëren, want dat is de allereerste stap om voortuitgang te boeken. Ik heb een rustige benadering en combineer dit met humor, daar waar het mogelijk is. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de beleefwereld van de cliënt.


Ik woon in Maasbree (Limburg). Mijn hobby’s zijn: wandelen in de natuur, bezoeken van muziekfestivals, op vakantie naar mooie landen en padellen.   


 

Maud Derix

Functie: Ambulant begeleider (Wmo) / Coach


Ik ben Maud. Na mijn opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg heb ik op verschillende plekken in de zorg gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan. Ik ben werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg, heb gewerkt op woongroepen voor met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en bij de crisisopname. Een aantal jaren geleden begon ik als ambulant begeleider. In dit werk heb ik vele cliënten met diverse en uiteenlopende hulpvragen begeleid. Mijn expertise is moeilijk verstaanbaar gedrag, ontwikkelingsstoornis Autisme, AD(H)D en persoonlijkheidsproblematiek.


Ik doe dit werk omdat ik veel energie en voldoening krijg als ik betekenisvol kan zijn. Ik bied iemand graag, op welke manier dan ook, een steuntje in de rug, zodat hij of zij weer door kan. Daarom doe ik mijn werk met passie, enthousiasme en positiviteit.


Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de cliënt. In alle openheid probeer ik een vertrouwensband op te bouwen. Ik ga hierbij uit van wederzijds vertrouwen en gelijkwaardigheid. Het er onvoorwaardelijk zijn voor de cliënt én in verbinding blijven, is waar ik veel energie uithaal. Mijn motto is: “ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan”. Ik vind het prettig om de samenwerking te zoeken met eventuele andere disciplines, want ik ben van mening dat je samen sterker staat. En dat je van elkaars expertise kunt leren.


Ik woon in Venray samen met mijn man, 3 kinderen en onze hond en 2 konijnen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin. Maar ik vind het ook gezellig om samen met vrienden te borrelen of een hapje te eten. Ik speel graag een potje padel en ben wekelijks te vinden in de sportschool. Daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen in de natuur, uiteraard samen met de hond.   

 

Yvette Erkens

Functie:  Ambulant begeleider (Wmo) / Coach


Ik ben Yvette. Ik heb de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie afgerond. Tijdens mijn opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met re-integratie en talent-/jobcoaching. Gaandeweg ontstond mijn passie voor het coachen, begeleiden en ondersteunen van mensen. Ik heb gewerkt met jongeren en ben daarnaast werkzaam geweest in de ouderenzorg. Het was fijn om te zien hoe er in die sectoren zorg wordt gedragen voor zowel ouderen als jongeren, met oog voor hun welzijn. Ik wil met meer effect en passie mensen begeleiden naar zelfstandigheid en een fijner leven. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar Re-trac.


Ik vind het waardevol en fijn om iemand een steuntje in de rug te kunnen geven, om zo bij te dragen aan zijn of haar welzijn. Een luisterend oor bieden en samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om iemand zich beter te laten voelen, is iets waar ik veel voldoening uit haal. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander en in wat de ander beweegt.


In mijn ondersteuning ben ik open, enthousiast en optimistisch. Ik werk laagdrempelig, niet-oordelend en met vertrouwen. Ik vind het belangrijk dat de ander zich gerespecteerd, gezien en gehoord voelt. Ik kijk graag samen met de ander naar wat er wél mogelijk is. Want dat waar je op focust, wordt groter!


In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te wandelen in de natuur en om tijd door te brengen met familie en vrienden. Ook lees ik graag een goed boek.     

Maurice Vallen

Functie: Ambulant begeleider (Wmo) / Coach    


Ik ben Maurice. Ik ben 21 jaar werkzaam geweest in de bouwsector als timmerman en stukadoor. Later heb ik de overstap gemaakt naar de zorg. Ik heb 14 jaar in de jeugdzorg gewerkt op een gesloten afdeling (14-18 jarigen) en op een beschermde woonvorm (17-27 jarigen). In 2022 heb ik de overstap gemaakt naar het ambulante werk. Sindsdien werk ik met mensen die tussen wal en schip vallen en moeilijk bereikbaar zijn voor hulpverlening. In mei 2024 heb ik de overstap gemaakt naar Re-trac. Ik heb er zin in om mij hier verder te ontwikkelen.


Als stukadoor was ik tevens stagebegeleider. Mijn werkwijze daarbij is altijd geweest om het werk samen te doen: samen stukadoren, poetsen en opruimen. Zo blijft iemand geïnteresseerd in het werk en haakt hij of zij minder snel af. Dit is eigenlijk nog steeds mijn manier van werken. Ik wil het écht samen doen: samen zoeken naar passende mogelijkheden en successen. De cliënt heeft hierin het voortouw.


In mijn begeleiding vind ik gelijkwaardigheid belangrijk. Een klik hebben met de cliënt maakt het verlenen van hulp een stuk gemakkelijker. Deze klik probeer ik te creëren met humor maar ook door vooral mezelf te blijven: “what you see is what you get”. Ik ben eerlijk en oprecht, ik draai er niet om heen en zeg wat ik vind. Ik ben me ervan bewust dat niet iedereen hiervan gecharmeerd is. Soms stel ik me dan subtieler op en probeer ik creatief te zijn in mijn benadering. Ik vind het belangrijk dat de cliënt zich veilig voelt, hoe confronterend het gesprek soms ook kan zijn.


Ik woon samen met mijn vrouw en onze jongste dochter. Mijn oudste 2 kinderen hebben hun vleugels al uitgeslagen en wonen samen met hun partners. Ik mag me gelukkig prijzen met 3 mooie kleinkinderen. Ik speel graag een rondje poker met vrienden en kan genieten van een lekker hapje en een drankje. 

 


 

   

Loes Teunissen

Functie: Directie / Ergotherapeut / coach


Ik ben Loes. Ik ben ruim 13 jaar werkzaam geweest als ergotherapeut binnen de revalidatie. Daar heb ik veel ervaring opgedaan, met uiteenlopende mensen en ziektebeelden. Hier heb ik vooral geleerd hoe belangrijk een multidisciplinaire en integrale benadering is om mensen echt verder te kunnen brengen. Na een kennismaking met Twan zette hij mij aan het denken om als re-integratiebegeleider aan de slag te gaan. Zo heb ik in 2018 de keuze gemaakt om over te stappen naar Re-trac. In 2022 hebben Pieter en ik de sprong in het diepe gewaagd door Re-trac samen voort te zetten. De start van een nieuw avontuur!


Ik vind het heel erg gaaf om mensen echt te leren kennen en te ontdekken wat iemand beweegt en enthousiast maakt. Ik probeer iemand te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Om dit te kunnen doen, moeten we samenwerken met de klant én zijn omgeving. Een open, eerlijke en respectvolle houding is daarbij belangrijk. Met Re-trac wil ik met een integrale hulpaanpak iemand écht verder op weg helpen. Dit door te kijken naar de persoon in zijn geheel. We bieden ondersteuning in de thuissituatie en op het werk. Want het 1 staat nooit los van het ander.


Ik ben gemakkelijk benaderbaar, heb een open houding en bied een luisterend oor. Ik wil mensen eerst goed leren kennen en een vertrouwensband opbouwen. Daarna probeer ik hen van goed advies te voorzien. Ik vind het heel fijn om met verschillende type mensen om te gaan en hen te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen!


In woon samen met mijn man en 2 zonen in het midden van Limburg. In mijn vrije tijd ben ik druk bezig met mijn gezin. Daarnaast houd ik heel erg van sporten, zoals fitness en bodypump. Ook sta ik regelmatig bij voetbal langs de lijn. In het weekend onderneem ik heel graag leuke dingen met mijn gezin, familie en vrienden.   



pieter kersten

Functie:  Directie / re-integratiebegeleider / coach 

Mijn naam is Pieter. In 2014 kwam ik, na mijn hbo-opleiding communicatie, voor het eerst in aanraking met re-integratie en jobcoaching. Na een aantal jaar als jobcoach te hebben gewerkt, verhuisde ik naar Amsterdam voor de master Sociologie. Na mijn studieavontuur in de hoofdstad besloot ik terug te keren naar Limburg. Ik startte bij een gemeente als beleidsmedewerker binnen het Sociaal Domein. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk een integrale hulpaanpak is om mensen écht verder op weg te helpen. Maar na een aantal jaar begon de praktijk toch weer te kriebelen. Daarom maakte ik in 2020 de overstap naar Re-trac. In 2022 kreeg ik de kans om Re-trac samen met Loes over te nemen. Die kans heb ik met beide handen gegrepen.


Ik doe dit werk met veel plezier, omdat ik het echt gaaf vind als iemand zichzelf ontwikkelt. En als iemand uiteindelijk ergens werkt waar hij of zij helemaal op zijn plek zit. Met Re-trac wil ik met een integrale hulpaanpak iemand écht verder op weg helpen. Dit door te kijken naar de persoon in zijn geheel. We bieden ondersteuning in de thuissituatie en op het werk. Want het 1 staat nooit los van het ander. Om dit te kunnen doen, moeten we loskomen van het denken in hokjes. Voor nu betekent dat soms nog buiten de lijntjes kleuren. Maar zolang je op de kleurplaat blijft, moet dat volgens mij kunnen.


Ik ben open en nieuwsgierig. Ik vind het fijn als we elkaar eerst goed leren kennen. Hiervoor is het belangrijk om goed te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Door gesprekken probeer ik inzicht te krijgen in jouw persoonlijke ontwikkeling en waar jij naartoe wil groeien. Daarnaast vind ik gelijkwaardigheid belangrijk. Ik ben geen coach die boven je staat, maar ‘gewoon’ een mens die jou verder op weg helpt. Ik ben positief ingesteld en denk altijd in wat wél kan. Ik leef met de overtuiging dat als je iets echt graag wil en ervoor gaat, dat het je lukt: waar een wil is, is een weg!


Ik woon samen met mijn vrouw op onze boerderij. In mijn vrije tijd ben ik het liefst bezig in onze tuin. En tussendoor geniet ik graag van een kopje koffie in de zon. Ook doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden. Bijvoorbeeld een terrasje pakken of de kroeg in. Daarnaast houd ik van sporten. Regelmatig ga ik met mijn wielrenfiets op pad of ga ik een stuk hardlopen. In muziek vind ik mijn ontspanning. Ik vind het leuk om zowel muziek te maken als te luisteren.    


Kees van Vrouwerf

Functie: Re-integratiebegeleider / Coach


Mijn naam is Kees. Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring in het re-integratie vak. Mijn deskundigheid ligt op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), fysieke- en mentale beperkingen, persoonlijkheidsproblematiek en systemisch werk. Ik beschik over een groot netwerk en heb contacten op allerlei gebieden. Ook zorg ik dat ik altijd bij ben in wet- en regelgeving.


In dit werk vind ik het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden, interesses en kwaliteiten van iemand. Om vervolgens te kijken naar welke match qua werksetting daarbij passend blijkt. Ik gebruik mijn ervaring en kennis in het ondersteunen en coachen van mensen op het werk en/of voor de terugkeer naar werk. Mijn motto is: “Geen mooier leven dan een zelf gekozen, in balans vormgegeven leven.”


Mijn coaching is altijd maatwerk. Ik sta naast je, kijk, luister en reflecteer. Ik geef je ruimte en vertrouwen waardoor jij kunt groeien. Vanuit jouw unieke situatie help ik je eventuele obstakels en niet-helpende overtuigingen te overwinnen. Dit doe ik op een ervaringsgerichte manier. We leggen daarbij de focus op datgene wat belangrijk voor je is zodat jij weer de regie kunt nemen over je (werkzame) leven. Ik help je stap voor stap je grenzen te verkennen en daar waar mogelijk te verleggen. Met als doel: in je eigen kracht staan. Indien gewenst, werk ik ook samen met je omgeving en andere professionals/disciplines. Uiteraard is dit altijd in onderling overleg.


Ik ben een betrokken, geduldige, respectvolle, creatieve, energieke en intuïtieve coach. Ik heb een warme, humorvolle benadering en een sterk analytisch vermogen. In mijn vrije tijd wandel of fiets ik graag in de natuur.  

Petra Spreeuwenberg

Functie: Re-integratiebegeleider / coach 


Mijn naam is Petra. Na mijn Hbo-opleiding ben ik vele jaren werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. De eerste jaren heb ik gewerkt in de dagbesteding. Zo’n 20 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de re-integratiewereld. Mijn expertise ligt bij mensen met een lichtverstandelijke beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid en bij de ontwikkelingsstoornissen autisme en AD(H)D.


Het jobcoach-vak is altijd in beweging. Wet- en regelgeving verandert en de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn heel divers. In de huidige maatschappij vallen steeds meer mensen buiten de boot. Ook zij verdienen een kans. Ik haal veel energie uit het feit dat ik hen weer op weg kan helpen. Samen kleine stappen zetten om zo weer deel te nemen aan het werkproces, en daardoor aan de maatschappij.


Ik ben een no-nonsense type. “Zeg wat je doet en doe wat je zegt “ is mijn motto. Een open en eerlijke houding vind ik belangrijk. In mijn coachingsstijl heb ik oprechte belangstelling voor jou als persoon. Wie ben jij? Wat zijn je drijfveren? En waar word je enthousiast van? Samen met jou kijk ik waar je hulpvraag ligt en waar ik je kan ondersteunen om stappen te zetten in je re-integratie.


In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin en bij mijn vrienden. Ik hou wel van een feestje en ben een gezelligheidsdier. Om zowel fysiek als mentaal fit te blijven, doe ik aan zwemmen en yoga. Daarnaast wandel ik veel met onze hond in de natuur.   



Monique Maasdijk

Functie: Administratief medewerkster 


Ik ben Monique. In 1990 ben ik gestart met een BBL-opleiding in de administratieve sector. Sinds die tijd heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt en ervaring opgedaan. Ik heb onder andere gewerkt bij een groothandel, constructiebedrijf, autodealer en transportbedrijf, aanhangwagenbedrijf, belasting- en administratiekantoor. Sinds 2016 werk ik bij Re-trac.


Binnen Re-trac ben ik verantwoordelijk voor de administratie, de backoffice en de secretariële werkzaamheden. Ik vind het fijn om mijn collega’s in hun administratieve werkzaamheden te kunnen ondersteunen en ontlasten. Hierdoor kunnen mijn collega’s zich vooral bezig houden met hun werk als coach.


In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Ook vind ik het fijn om te wandelen en te fietsen.